envelop    facebook

Nieuws

30e Zilveren Turfloop 7 November 2021

De voorbereidingen voor de eerste loop van het Z&Z circuit lopen voorspoedig. Iedereen is goedgemutst en heeft er zin in. Alle medewerking vanuit de gemeentelijke organisatie, vrijwilligers, EHBO, Dweilorkest (blij om te spelen in Mijdrecht), parkeerlocaties, beheerder Sporthal en uiteraard de leverancier van de medailles.

De inschrijving loopt goed, hardlopers gaan er iets moois van maken want een 30e editie van de ZTL maak je maar één maal mee. Voor de eerste 1500 deelnemers ligt er bij de finish een prachtige medaille op tafel. Haast geboden om je in te schrijven en naar Mijdrecht te komen.

Nieuw in het programma. Wij gaan 8,5 km “Wandelen door de Venen”. Deelname is gratis. De wandelafdeling van De Veenlopers heeft dit georganiseerd en er is veel animo voor. Inschrijven op www.inschrijven.nl .Startnr. ophalen in de sporthal van 09.00 – 10.30 uur.

Het parcours ligt er prachtig bij in dit najaar. De polder is schitterend en het parcours langs de Kromme Mijdrecht laat zien dat waar de naamgeving “Zilveren Turfloop” zijn oorsprong heeft

14-10-2021 Frans Dessing
ZTL commissie
30e Zilveren Turfloop 7 November 2021

Ja! Na de persconferentie en na ingang van de nieuwe maatregelen van 25 September is er groen licht voor de organisatie van de 30e Zilveren Turfloop. Als onderdeel en eerste loop van het Zorg en Zekerheid Circuit zetten we op korte termijn de inschrijving voor zowel circuitlopers als individuele lopers open.

Voor meer klik hier

30-09-2021 Frans Dessing
ZTL commissie
Het 26e Zorg en Zekerheid Circuit gaat door!

Tijdens een goede vergadering met de organisatoren van de 8 lopen is unaniem besloten dat alle lopen fysiek georganiseerd kunnen worden. Wij hebben het gevoel (weten het eigenlijk bijna zeker) dat iedereen, organisaties en lopers, staan te trappelen om weer een “echt” wedstrijdje te doen. En wat is er dan leuker dan deel te nemen aan het fraaie, gezellige en goed georganiseerde Zorg en Zekerheid Circuit.

Voor meer klik hier

30-9-2021 Wim van der Krogt, voorzitter
Stichting Regionaal Wedstrijd Circuit van Atletiekverenigingen.

Klassementen

Afstanden

Alle lopen van het Zorg en Zekerheid Circuit kennen drie afstanden aangeduid met kort, midden en lang. Iedere afstand heeft een eigen kleur (kort =   geel , midden =  blauw, lang =  rood ).
Bij de inschrijving en tijdens de loop kunt u de afstanden aan deze kleuren herkennen. In de  Lopenkalender kunt u de afstanden per kleur voor iedere loop terugvinden.

Categorieën

Voor alle afstanden worden categorieën onderscheiden. Uw leeftijd op de dag van de laatste circuitloop bepaalt de categorie waarin u wordt ingedeeld. Per afstand worden andere categorieën gehanteerd. Alleen de korte afstand kent jeugdcategorieën en alleen de middenafstand kent een aparte categorie voor 65 jaar en ouder.  

 Kort  Midden Lang
Dames Heren Dames Heren Dames Heren
Meisjes t/m 15 Jongens t/m 15 Dames Senioren Heren Senioren Dames Senioren Heren Senioren
Meisjes 16-19 Jongens 16-19
Dames 20-34 Heren 20-34
Dames 35-44 Heren 35-44 Dames 35-44 Heren 35-44 Dames 35-44 Heren 35-44
Dames 45-54 Heren 45-54 Dames 45-54 Heren 45-54 Dames 45-54 Heren 45-54
Dames 55+ Heren 55+ Dames 55+ Heren 55-64 Dames 55+ Heren 55+
Heren 65+

Klassering voor de lopen

Voor de klassementen per loop geldt:

  • Iedere deelnemer dient te zijn ingeschreven. Zowel de circuit- /als de losse loper. Wilt u een andere afstand lopen dan waarvoor u als circuitdeelnemer bent ingeschreven laat deze dan omzetten bij de Informatiebalie van het circuit. Lopers die een voorinschrijving hebben gedaan, kunnen hun startnummers, shirt en chip afhalen bij de inschrijfbalie van loop 1, 2, of 3.
    • Je dient de afstand te lopen waarvoor je bent ingeschreven
    • Loop je een kortere afstand dan word je niet opgenomen in het klassement van de betreffende loop.
    • Loop je een langere afstand dan wordt je met de gelopen tijd opgenomen in het klassement van de afstand waarvoor je bent ingeschreven.
  • De klassementen worden opgemaakt op basis van netto tijden, de tijd tussen het passeren van de startmat en het passeren van de finishmat. Als de netto tijd niet beschikbaar is, wordt een eventuele bruto tijd (de tijd tussen het startschot en de passeren van de finish) gebruikt.

Klassering voor het Circuit

Iedere loop kent voor zowel de dames als de heren een klassement per afstand, maar daarnaast wordt nog een klassement bijgehouden over alle lopen heen: het Circuitklassement. In tegenstelling tot de klassementen van de afzonderlijke lopen, kent dit klassement een indeling in de bovenstaande categorieën. Alle deelnemers, circuit- en losse lopers worden in dit klassement opgenomen.

Om een eindklassering te krijgen in het Zorg en Zekerheid Circuitklassement moet u minimaal bij zes van de acht lopen in dezelfde kleur (afstand) finishen;

De berekening voor het Circuitklassement

De eerste finisher ontvangt 100 punten. Elke volgende finisher krijgt 1 punt minder. Dus als je in jouw categorie 25e wordt dan krijg je 76 punten.

Rekenvoorbeeld

Loop Uitslag Punten
De Zilveren Turfloop 23 78
Runnersworld Leiden Pepernotenrun 45 56
32e LJ Sport - Ter Specke Loop 17 84
Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop 33 68
36e Uithoorns Mooiste de Loop 65 36
De VoorschotenLoop 58 43
51e Braassemloop 12 89
Omloop van Noordwijkerhout 46 55
Totaal : 430

 

Wijziging in het prijzenklassement

Het prijzenklassement kent vanaf het komende seizoen weer drie prijzen per categorie.

Herinnering

Alle lopers die 6, 7 of 8 maal hebben meegedaan krijgen aan het eind van het seizoen een schitterend cadeau. Een cadeau dat in waarde toeneemt naarmate men meer keren deelneemt.


COEF Web logo

Zorg en Zekerheid streeft ernaar dat alle informatie op deze site actueel en correct is. Wij accepteren echter geen aansprakelijkheid voor schade voortkomend en/of voortvloeiend uit onjuistheden en onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt.