envelop    facebook

Nieuws

Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop --> 13 maart

Leiden Atletiek heeft in goed overleg samen met het DB van het ZZ Circuit besloten. De nieuwe datum is bekend: 13 maart 2022 Voor meer klik hier

30-11-2021
LJ Sport Ter Specke Loop --> 20 maart

Het loopfeestje in Mijdrecht smaakte naar meer en AV De Spartaan was al druk bezig met de voorbereidingen van “hun” Ter Specke Loop op 12 december 2021.
Had je je al ingeschreven voor de loop van 12 december?
Je inschrijving blijft natuurlijk geldig op 20 maart.
Wij hopen op jullie begrip!
Voor meer klik hier

30-11-2021
Soms zit het mee, en soms zit het tegen, Uithoorns Mooiste de Loop verschoven naar 24 april.

Na de succesvolle Kooyman Polderloop in de zomer van 2021 waren wij bij AKU vol enthousiasme gestart met de voorbereidingen van Uithoorns Mooiste de Loop 2022.

Zelfs na het aankondigen van de nieuwe Covid-19 maatregelen in december 2021, van kracht tot 14 januari 2022, hielden wij vast aan ons plan om de loop door te laten gaan.

Na de laatste persconferentie van de overheid op 3 januari, voorlopig zonder versoepelingen voor de sport, moest ook AKU de handdoek in de ring gooien en besluiten om Uithoorns Mooiste de Loop te verschuiven. AKU heeft in overleg met gemeente Uithoorn besloten om het grootste sportevenement van Uithoorn te verplaatsen naar 24 april 2022.

Wij gaan weer aan de slag om van Uithoorns Mooiste de Loop 2022 een groot- en gezellig loopfeest te maken. Volg de ontwikkelingen op www.aku-uithoorn.nl en www.uithoornsmooiste.nl

Uithoorns Mooiste de Loop maakt deel uit van het Zorg & Zekerheid Circuit, een circuit van 8 lopen - www.zorgenzekerheidcircuit.nl

De tunnel is wel erg lang.

Al bijna twee jaar lang houden we de hoop dat er een einde komt aan de coronamaatregelen. De feeststemming tijdens de Zilveren Turfloop is weggeëbd nu we nog steeds te maken hebben met het coronavirus. Dagelijks hebben wij contact met de organisatoren van “onze” lopen van het Zorg en Zekerheid Circuit en wij gaan er nog steeds van uit dat wij dit seizoen alle lopen kunnen realiseren. Alleen niet op de datum die we in eerste instantie in gedachten hadden. Na de LJ Ter Specke Loop en de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop, is het voor de organisatie van Uithoorns Mooiste – de loop, helaas ook niet mogelijk om de loop op de geplande datum te laten plaatsvinden.

Nieuwe datums.

Loop

Plaats

Datum

Zilveren Turfloop
Mijdrecht
7 november 2021
Runnersworld Leiden LRRC loop
Leiden
13 februari 2022
De VoorschotenLoop
Voorschoten
6 maart 2022
Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop**
Leiden
13 maart 2022
L.J. Sport Ter Specke Loop
Lisse
20 maart 2022
Braassemloop
Roelofarendsveen
3 april 2022
Uithoorns Mooiste De Loop
Uithoorn
24 april 2022
Omloop van Noordwijkerhout
Noordwijkerhout
1 mei 2022

**Nieuwjaarsloop (zal misschien een andere naam krijgen)

Vragen en ideeën.

Wij begrijpen dat je net zo gretig naar fysieke lopen uitkijkt als wij zelf. We snappen dat dit vragen, opmerkingen en ideeën oplevert. Je kunt deze mailen naar correcties@zorgenzekerheidcircuit.nl. Wij verzamelen alles en reageren hierop in de eerstvolgende nieuwsbrief.

En ondanks alles…


Willen wij jullie wensen dat het jaar 2022 een fijn jaar wordt waarin je vooral gezond zult blijven en kan blijven genieten. Wij hopen daar met alle organisatoren en medewerkers van het Zorg en Zekerheid Circuit een steentje aan te kunnen bijdragen.


Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop = uitgesteld

Beste mensen,

De al geldende maatregelen en nu ook de strenge lockdown die tot 14 januari 2022 geldt, heeft er toe geleid dat de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop wordt uitgesteld. Leiden Atletiek heeft dit in goed overleg samen met het DB van het ZZ Circuit besloten. De nieuwe datum voor de loop is 13 maart 2022. Hoe het besluit tot stand is gekomen, delen we graag met jullie. Want voordat de strenge lockdown inging, namen we al de beslissing om de loop uit te stellen.

Meningen en wensen bij organisaties en deelnemers.
In Nederland (eigenlijk de hele wereld) heeft iedereen een mening, trekt daar conclusies uit en koppelt daaraan een breed scala aan maatregelen. In ons ZZ Circuitwereldje is het niet anders. Er zijn leden die graag een fysieke loop (wel of niet uitgesteld) organiseren, maar er zijn er ook die een virtueel circuit zien zitten als alternatief. Beide vormen tegelijkertijd uitvoeren, gaat organisatorisch niet lukken als het binnen een en hetzelfde seizoen moet gebeuren.

Als DB stelden we dit jaar één doel en plan, namelijk het organiseren van acht fysieke lopen in het seizoen 2021-2022. Het verzetten van de Ter Specke Loop naar 20 maart 2022 en nu ook de Nieuwjaarsloop naar 13 maart 2022, doet ons vrezen dat Uithoorns Mooiste – de Loop en de Valentijnsloop ook naar een nieuwe datum moeten zoeken. Een lastige klus, want bij het zoeken naar een nieuwe datum moet je met vele zaken rekening houden, zoals lopen in de regio die op die data gepland zijn.

Het voorstel van het DB is de doorlooptijd van het ZZ Circuit te verlengen met de maanden mei en juni. En als het niet anders kan, is het mogelijk om de lopen met een interval van één week te organiseren.

Redenen van uitstel Nieuwjaarsloop:
Dezelfde argumenten die golden voor het uitstellen van de Ter Specke Loop gelden voor de Nieuwjaarsloop.
1. De logistieke maatregelen voor een loop van minimaal 1.000 deelnemers,zijn bijna niet te regelen. We organiseren dan een loop waarbij we tot de uiterste grenzen van het toelaatbare opzoeken. Daar kiezen we niet voor.
2. De controle op de landelijke regels, zoals 1,5 meter afstand, blijf zoveel mogelijk thuis, geen toeschouwers, één persoon per 5 m2 in binnenruimtes vraagt teveel van de vrijwilligers en de organisatie van de loop.
3. In onze naam is de naam van de hoofdsponsor verwerkt. Een zorgverzekeraar die zeer goed omgaat met preventieve gezondheidszorg. Bewust (gezondheids) risico’s opzoeken past daar niet bij.

Rest ons – ondanks alle coronamaatregelen – nog, jullie allen hele fijne feestdagen toe te wensen. Met jullie creativiteit gaat dit lukken. Op naar een “normaal” en gezond 2022.


LJ Sport Ter Specke Loop verplaatst naar 20 maart 2022

Het loopfeestje in Mijdrecht smaakte naar meer en AV De Spartaan was al druk bezig met de voorbereidingen van “hun” Ter Specke Loop op 12 december 2021.

Vanwege de hoge besmettingscijfers kondigde het kabinet op 26 november verscherpte maatregelen aan. Maatregelen die ook een grote invloed hebben op de organisatie van de Ter Specke Loop. AV De Spartaan gaat niet snel iets uit de weg en houdt van uitdagingen, dus zochten zij opnieuw naar mogelijkheden.

Na intensieve bestudering van de nieuwe regels en bespreken van alle mogelijke alternatieven bleek echter dat het met de verwachte aantallen deelnemers niet mogelijk was om de loop op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.

De kwaliteit en de veiligheid voor alle deelnemers en vrijwilligers staat bij de organisatie van de Ter Specke Loop en zonder uitzondering bij alle andere Zorg en Zekerheid Circuitlopen bovenaan. Door de nieuwe maatregelen moest deze loop sterk aan kwaliteit inleveren, omdat kleedkamers en kantine gesloten moeten blijven. Daarnaast kan de organisatie door het grote besmettingsgevaar de veiligheid niet garanderen.

Kortom: na intensief overleg tussen AV De Spartaan en het dagelijks bestuur van het Zorg en Zekerheid Circuit hebben we het moeilijke besluit genomen de LJ Sport Ter Specke Loop te verplaatsen. De nieuwe datum is 20 maart 2022. Had je je al ingeschreven voor de loop van 12 december? Je inschrijving blijft natuurlijk geldig op 20 maart.

Wij hopen op jullie begrip!COEF Web logo

Zorg en Zekerheid streeft ernaar dat alle informatie op deze site actueel en correct is. Wij accepteren echter geen aansprakelijkheid voor schade voortkomend en/of voortvloeiend uit onjuistheden en onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt.